de SPALT

In het kort op een rij

  • In De Spalt ben je veilig.
  • Je vindt er rust, veel aandacht en ruimte om het leven een goede draai te geven.
  • De Spalt heeft maximaal 5 bewoners die 24/7 door twee vaste ervaren professionals warm, helder en respectvol worden begeleid. De Spalt in Spaubeek heeft 5 grote kamers voor de jongeren, een slaapkamer voor de begeleider en 125 m2 gezamenlijke ruimte (zitkuil, lounge-gedeelte, keuken. Een aparte chillruimte en een grote tuin langs de weides .
  • Ouders, grootouders, vrienden en anderen die belangrijk zijn, zijn van harte welkom.
  • We werken het liefst samen met de ouders, zonder dat dit voelt als een verplichting.
  • Alles in het belang van de jongeren.
  • Omdat De Spalt echt een thuis wil zijn, kan niet iedereen er wonen.
  • Verslaafden (alcohol & drugs) en jongeren met ernstig agressief en acting out gedrag, ernstige psychiatrische problemen, een IQ lager dan 80, en andere problemen die ook anderen raken, kunnen niet bij ons wonen. Iedereen die er wel woont, wil graag vooruit. En dat gebeurt ook.

Begeleiding naar zelfstandigheid

Zelfstandig wonen kan fantastisch zijn. Eindelijk vrijheid…. Maar het lukt alleen als je het goed aanpakt. Budgetteren, plannen, maar ook koken, jezelf verzorgen, respectvol omgaan met anderen, werken of naar school gaan, wassen, strijken…. 

Je kunt er ook makkelijk een puinhoop van maken, maar dan gaat het al snel mis. Dat willen we heel graag voorkomen. Daarom helpt De Spalt jongeren met het programma ‘Begeleiding naar zelfstandigheid’. In een kleiner huis, vlak naast het leefhuis, is plaats voor twee jongeren die binnenkort de grote stap gaan zetten. 

 

Je krijgt hulp, je leert veel, we zoeken met je mee naar een nieuwe woning en we denken graag met je mee over hoe je dat allemaal moet regelen want de eerste maanden zijn altijd duur, doordat je borg moet betalen en meubels moet kopen.

 

We willen graag dat je dan niet direct in de schulden komt, maar dat je echt kunt genieten van je zelfstandigheid.